از کجا بفهمیم دوربین مداربسته صدا ضبط میکند (شنود دارد)؟

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته صدا را ضبط می کند؟ شنود دارد

دوربین‌های مداربسته به عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارهای امنیتی و نظارتی در اماکن مختلف استفاده می‌شوند. اما علاوه بر ضبط تصاویر، بسیاری از این دوربین‌ها قابلیت ضبط صدا نیز دارند که این امر می‌تواند به برقراری امنیت بیشتر کمک کند. در مقابل شاید شما با انتشار تصاویرتان برای کارفرما مشکلی نداشته باشید اما عللاقه نداشته باشید که مکالمات شخصی شما با تلفنتان در محیط کار ضبط و منتشر گردد. در این مواقع این سوال پیش می‌آید که از کجا بفهمیم دوربین مداربسته صدا ضبط می‌کند (شنود دارد) یا خیر؟ این مقاله به بررسی اینکه دوربین‌های مداربسته چگونه صدا را ضبط می‌کنند و چگونه می‌توان این ویژگی را فعال کرد، خواهیم پرداخت.

نحوه ضبط صدا توسط دوربین مداربسته

دوربین‌های مداربسته مجهز به یک میکروفون هستند که وظیفه ضبط صداهای محیطی را برعهده دارد. این میکروفون معمولا به دوربین متصل است و هنگامی که دوربین فعال شده و ضبط تصویر را آغاز می‌کند، همزمان صدا نیز ضبط می‌شود. صداهای ضبط شده توسط میکروفون به صورت دیجیتال  همراه با تصاویر دوربین ذخیره می‌شوند. صدای دوربین‌های امنیتی به منظور صرفه جویی در فضای ذخیره، فشرده‌سازی می‌شود. اکثر دوربین‌های امنیتی با فرکانس 8 کیلوهرتز ضبط می‌کنند و سپس به نرخ بیت پایین‌تر از 12 کیلوبیت در ثانیه فشرده می‌شود. دو تکنولوژی متداول در دنیای دوربین مداربسته، سیستم مداربسته تحت شبکه (آی پی) و سیستم دیجیتال هستند که نحوه ضبط صدا در آن‌ها به شرح زیر است:

  • دوربین مدار بسته IP

در سیستم دوربین IP، صدای ورودی مستقیم به دوربین وارد می‌شود (نه دستگاه ضبط کننده). در واقع میکروفون به دوربین متصل است و صدا و تصویر همزمان ضبط می‌شوند. به دستگاه‌های ضبط کننده NVR نمی‌توان میکروفون جداگانه متصل کرد.

  • دوربین مداربسته دیجیتال

در یک سیستم دوربین مداربسته AHD، صدا مستقیما به DVR می‌رود و میکرفون باید به دستگاه ضبط کننده متصل باشد. تعداد میکروفون‌هایی که می‌توان به یک سیستم آنالوگ متصل کرد به تعداد خروجی‌هایی (پورتA-V) که روی دستگاه تعبیه شده است بستگی دارد.

انواع میکروفون دوربین مداربسته

میکروفون سوزنی

سایز کوچکی دارند و قابل جای‌گذاری در محفظه داکت و قاب دوربین هستند. ظرافت ابعاد این میکروفون‌ها آن‌ها را برای استفاده‌های مخفی مناسب می‌کند.

میکروفون باکس

بدنه مستطیلی دارند و معمولا کنار دوربین و کنار قاب آن نصب می‌شوند. این نوع از میکروفون دارای پیچ تنظیم صداست.

میکروفون گلفی

میکروفون‌هایی با ابعادی شبیه یک توپ گلف نصفه هستند که همانند نوع قبل، در کنار قاب دوربین نصب می‌شوند. در کنار میکروفون‌ها یک فیش RCA یا AV برای انتقال صدا و یک فیش برق برای تامین انرژی برق آن‌ها وجود دارد.

میکروفون گلفی میکروفون باکس میکروفون سوزنی دوربین مداربسته

تشخیص اینکه آیا دوربین مداربسته صدا را ضبط می‌کند یا خیر ؟

استفاده از هر تکنولوژی، در صورتی که ناقض حریم شخصی افراد باشد ممنوعیت قانونی دارد. در محیط‌های غیر شخصی که افراد در آن تردد دارند، نظیر فروشگاه‌ها، لابی و پارکینگ منزل، دفتر کار و … اگر اعلانیه‌های مربوط به ضبط تصویر و صوت وجود داشته باشد می‌توان از سیستم مداربسته با شنود استفاده کرد. در غیر از این‌ صورت استفاده از این سیستم‌ها منع قانونی دارد و حاضرین قادر به طرح شکایت خواهند بود.

مطمئن‌ترین راه برای اینکه بدانید دوربین مداربسته شما صدارا ضبط می‌کند یا خیر، مشاهده اطلاعات و مشخصات و کاتالوگ محصول است. همچنین می‌توانید یکی از ویدیوهای ضبط شده را بازپخش کنید و صدای آن را بررسی کنید. اما راه زیر نیز وجود دارد که ممکن است همیشه صحیح نباشد:

بررسی میکروفون دوربین مداربسته از روی ظاهر:

با کمی دقت متوجه این موضوع خواهید شد، میکروفون مانند یک سوراخ کوچک روی بدنه دوربین قرار دارد. اگر جلوی دوربین کاملا محکم و بدون هیچ سوراخی باشد، به این معنی است که میکروفون وجود ندارد. هر دوربین مداربسته چه از نوع دام و چه بولت، می‌تواند میکروفون ضبط صدا داشته باشد و این قابلیت، ارتباطی به نوع بدنه دوربین ندارد.

کیفیت صدای دوربین‌های امنیتی چقدر است؟

میکروفون‌های دوربین مداربسته چندان باکیفیت نیستند، خصوصا اگر در فضای باز نصب شده باشند. صدای وسایل نقلیه، باد و … می‌تواند به راحتی باعث افت کیفیت و شفافیت صدای دریافتی باشد. طبیعتا در فضای داخلی نظیر ادارت و محیط مسکونی شنیدن مکالمات آسان‌تر خواهد بود. از طرفی، در محیط‌های بسته چالش پژواک صدا وجود دارد و اگر صدا در محیط بپیچد، شنیدن آن دشوار خواهد شد. در برخی مدل‌ها نویزگیر وجود دارد تا موانع راحت شنیدن صدای محیط توسط دوربین مداربسته برطرف شود اما بسته به محیط شما، باید مشخص شود که این نویزگیرها چقدر پاسخ‌گو خواهند بود.

به طور کلی، فاصله میکروفون‌ها از منبع صدا و صداهای پس زمینه، دو عامل اصلی در ضبط و دریافت بهتر صدای محیط هستند و با مدیریت این عوامل می‌توان کیفیت صدای دریافتی را بالا برد. نصب دوربین‌ها در ارتفاع باعث می‌شود سارقینی که قصد تخریب دوربین مداربسته را دارند سخت‌تر به آن دسترسی داشته باشند اما در عین حال بخشی از کیفیت صدا و تصویر در این فاصله کم خواهد شد. به طور عمومی بیشتر میکروفون‌ها تا فاصله 6 متر قادر به ضبط صدا خواهند بود. در این مقاله مطالبی در مورد نحوه عملکرد نویزگیر میکروفون خواهید خواند.

دوربین مداربسته با قابلیت ضبط صدا

آموزش فعال‌سازی ضبط صدا در دوربین‌ مداربسته

فعال‌سازی ویژگی ضبط صدا در دوربین‌های مداربسته با توجه به نوع دوربین و دستگاه متفاوت خواهد بود اما شما می‌توانید دستورالعمل عمومی زیر را دنبال کنید:

  • مشخصات دوربین را بررسی کنید

کاتالوگ دوربین را بررسی کنید و ببینید که آیا دوربین شما قابلیت ضبط صدا را دارد یا خیر. درصورتی که به کاتالوگ دسترسی ندارید معمولا برچسبی شامل مشخصات و مدل دوربین زیر آن نصب شده است که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

  • به تنظیمات دوربین وارد شوید

بعد از بررسی قابلیت فنی دوربین، به تنظیمات دستگاه دسترسی پیدا کنید. با توجه به نوع دستگاه منوها می‌تواند متفاوت باشد، شما در جست‌وجوی گزینه تنظیمات باشید و سپس و وارد بخش تنظیمات صدا شوید.

  • فعال سازی و شخصی سازی کنید

در اینجا می‌توانید ضبط صدا را فعال کنید و همچنین تعیین کنید که صدا با چه کیفیتی ضبط شود.

  • تغییرات را ذخیره سازی کنید
  • ویدیو را تست کنید تا از ضبط صدای آن مطمئن شوید

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی اینکه چگونه دوربین‌های مداربسته صدا را ضبط می‌کنند و چگونه می‌توان این ویژگی را فعال کرد، پرداختیم. با فعال‌سازی و تنظیمات مناسب، این ویژگی می‌تواند به افزایش امنیت و نظارت در محیط‌های مختلف کمک کند. با توجه به نکات گفته شده، می‌توانید به راحتی از این امکانات استفاده کنید و به امنیت و کیفیت نظارت خود بیافزایید.

fatima
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *