همه چیز درباره دوربین مداربسته حرارتی (گرمایی)

هر چیزی که در زندگی روزمره با آن روبرو می‌شویم، انرژی گرمایی می‌دهد، حتی یخ. هر چه جسمی گرم‌تر باشد، انرژی حرارتی بیشتری ساطع می‌کند. هنگامی که دو جسم در کنار یکدیگر دارای علائم حرارتی متفاوتی هستند، بدون در نظر گرفتن شرایط نوری، به وضوح در حسگر حرارتی ظاهر می‌شوند. انواع سیستم‌های امنیتی برای هوشمند‌سازی منزل و محیط کار وجود دارد که هریک قابلیت‌های بی‌نظیری دارند و کمک شایانی به حفاظت از سرمایه‌های ما می‌کنند. دوربین‌ حرارتی (گرمایی) یک تکنولوژی متفاوت از دوربین‌ نوری است که کارایی‌های بی‌نظیری دارد. در دوربین‌های مداربسته حرارتی تصاویر به جای نور، بر اساس میزان گرمای اجسام ثبت می‌شود. در واقع آن‌ها انرژی مادون قرمز (گرما) را تشخیص داده و آن را به تصویر تبدیل می‌کند. این موضوع به دوربین های حرارتی اجازه می‌دهد تا در تاریکی کامل یا محیط های پر از دود همچنان دید داشته باشند و تصاویر را ثبت کنند. دوربین‌های حرارتی می‌توانند بسیاری از چیزها را ببینند که چشمان ما یا دوربین‌های معمولی قادر به دیدن آن‌ها نیستند. فناوری تصویربرداری حرارتی و دید در شب اغلب اشتباه گرفته می‌شود، اما هر کدام ویژگی‌ها و نقاط قوت خاص خود را دارند.کاربردهای بالقوه دوربین‌های حرارتی تقریبا نامحدود است. دوربین‌های حرارتی که در ابتدا برای نظارت و عملیات نظامی ساخته شده بودند، اکنون به طور گسترده برای بازرسی ساختمان (رطوبت، عایق، سقف و غیره)، آتش نشانی، وسایل نقلیه خودران و ترمز خودکار، غربالگری دمای پوست، بازرسی‌های صنعتی، تحقیقات علمی و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شوند.

 

ساختار دوربین‌های گرمایی

یک دوربین حرارتی (Thermal CCTV) از یک لنز، یک حسگر حرارتی، پردازشگر الکترونیکی و یک محفظه مکانیکی تشکیل شده است. لنز انرژی مادون قرمز را روی سنسور متمرکز می‌کند. وضوح این دوربین می‌تواند در از 80 × 60 تا 1280 × 1024 پیکسل یا بیشتر باشد. آشکارسازهای حرارتی نیاز به دریافت کردن انرژی گرمایی دارند که طول موج‌های بسیار بزرگ‌تری نسبت نورمرئی دارد، به همین دلیل وضوح دوربین‌های حرارتی در مقایسه با تصویرگرهای نور مرئی پایین‌تر است. مشخصات مهمی که در انتخاب دوربین حرارتی باید در نظر گرفته شود عبارتند از وضوح، برد، میدان دید، فوکوس، حساسیت حرارتی و محدوده طیفی.

 

دوربین حرارتی چطور کار می‌کند؟

گرما و نور هر دو بخشی از طیف الکترومغناطیس هستند، اما دوربینی که بتواند نور مرئی را تشخیص دهد، انرژی حرارتی را نمی‌بیند و بالعکس. دوربین‌های حرارتی انرژی مادون قرمز را می‌گیرند و از داده‌ها برای ایجاد تصاویر از طریق خروجی‌های ویدئویی دیجیتال یا آنالوگ استفاده می‌کنند. تصویربرداری حرارتی بر اساس یک اصل ساده و در عین حال موثر عمل می‌کند: همه اشیا انرژی مادون قرمز را به عنوان تابعی از دمای خود ساطع می‌کنند. گرما در واقع همان انرژی مادون قرمز یا حرارتی است. این شکل از انرژی که برای چشم انسان نامرئی است، توسط یک سیستم تصویربرداری حرارتی قابل تشخیص و تبدیل به تصویر بصری است. در ادامه یه صورت گام به گام به این فرآیند را بررسی می‌کنیم:

  • دوربین حرارتی مجهز به آشکارساز مادون قرمز، تشعشعات مادون قرمز ساطع شده از تمامی اجسام در میدان دید خود را می‌گیرد.
  • داده‌های تابش گرفته شده توسط نرم افزار داخلی دوربین پردازش می‌شود و یک سیستم نوری، انرژی مادون قرمز را روی یک حسگر یا تراشه آشکارساز با هزاران پیکسل در یک شبکه متمرکز می‌کند.
  • این نرم افزار داده‌ها را به تصویری که به عنوان تصویر حرارتی یا ترموگرام شناخته می‌شود، ترجمه می‌کند که نشان دهنده تغییرات دمای صحنه است.
  • به هر مقدار دما رنگ متفاوتی اختصاص داده می‌شود. به طور معمول، مناطق گرم‌تر با رنگ قرمز و مناطق سردتر با رنگ آبی نشان داده می‌شوند. ماتریسی از رنگ‌های مربوط به دما به عنوان تصویر به نمایشگر دوربین ارسال می‌شود. و تصویر نهایی یک نقشه حرارتی مانند تصویر زیر خواهد بود.

دوربین مداربسته گرمایی چیست

دوربین‌های مداربسته حرارتی چه کاربردی دارند ؟

دوربین‌های گرمایی می‌توانند مسائل مربوط به گرمای بیش از حد و اضافه بار مدار در سیستم‌های الکتریکی و مکانیکی را تشخیص دهند لذا دوربین مداربسته مناسب برای محیط‌های صنعتی و حساس به شمار می‌آیند.

    ناکارآمدی‌های ساختمان مانند اتلاف حرارت به دلیل عایق بندی ضعیف، نشت هوا در سیستم های HVAC و نشت آب در داخل سازه‌ها نیز از طریق این دوربین‌ها قابل مشاهده است لذا دوربین مداربسته مناسب برای ساختمان‌ها در قسمت موتورخانه نیز به حساب می‌آیند.

دوربین‌های گرمایی در شناسایی آفات یا جوندگان در مزارع و تشخیص حضور انسان یا حیوان در عملیات جستجو و نجات نیز به کار می‌روند . همچنین به هنگام آتش‌سوزی می‌توان نقاط داغ و قلب حریق را با این دوربین‌ها شناسایی کرد. در ادامه کاربرد دوربین گرمایی را به طور دقیق‌تر بررسی خواهیم کرد:

استفاده از دوربین مداربسته گرمایی در بازرسی‌های صنعتی

در زمینه بازرسی‌های صنعتی، دوربین تصویربرداری حرارتی ابزار ارزشمندی برای تشخیص اجزای بیش از حد گرم شده، خرابی‌های عایق و سایر مشکلات احتمالی است که ممکن است با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشد. تصویرگرهای حرارتی می‌توانند نقاط داغ در تاسیسات الکتریکی را شناسایی کرده و مناطق در معرض خطر گرمای بیش از حد یا آتش سوزی را برجسته کنند.

تعمیر و نگهداری ساختمان

در تعمیر و نگهداری ساختمان، از دستگاه‌های تصویربرداری حرارتی برای تشخیص تلفات حرارتی ناشی از عایق ضعیف یا نشت هوا استفاده می‌شود و در نتیجه فرصت‌هایی برای بهبود بهره‌وری انرژی شناسایی می‌شود. آنها همچنین کاربردهایی در تشخیص نشت آب در داخل دیوارها یا زیر کف پیدا می‌کنند.

امنیت بیشتر با دوربین‌های حرارتی

برای کاربردهای امنیتی، دوربین‌های حرارتی می‌توانند حضور مزاحمان را در نور کم یا شرایط آب و هوایی نامساعد با جمع‌آوری نشانه‌های حرارتی آن‌ها تشخیص دهند. دوربین‌های مداربسته دید درشب می‌توانند در تاریکی دید خوبی داشته باشند اما یک دوربین حرارتی حتی در صورت مخفی شدن افراد پشت اجسام نیز می‌تواند حضور آنها را تشخیص دهد. دوربین‌های دید در شب از تکنولوژی‌های WDR ،BLC و HLC برای افزایش دید در تاریکی استفاده می‌کنند اما دوربین گرمایی این تصویر را با تفاوت‌های دمایی نشان می‌دهد.

 

انتخاب بهترین دوربین حرارتی

انتخاب دوربین حرارتی مناسب تا حد زیادی به نیازها و کاربردهای خاص شما بستگی دارد. اما چند فاکتور مهم را در ادامه بررسی خواهیم کرد:

وضوح: دوربین‌های با وضوح بالاتر تصاویر حرارتی واضح‌تر و دقیق‌تری ارائه می‌کنند. یک دوربین تصویربرداری حرارتی با وضوح بالا می‌تواند تفاوت های دمایی کوچک را تشخیص دهد و برای کارهایی که به دقت بالایی نیاز دارند ایده آل است.

حساسیت: حساسیت دوربین حرارتی توانایی آن در تشخیص حداقل تفاوت دما است. اگر نیاز به گرفتن تغییرات حرارتی ظریف دارید، دوربینی با حساسیت حرارتی بالا انتخاب کنید.

میدان دید (FOV): FOV ناحیه ای را که دوربین حرارتی می‌تواند در هر زمان معین بگیرد را تعیین می‌کند. یک FOV گسترده برای اسکن سریع مناطق بزرگ مفید است، در حالی که یک FOV باریک برای تمرکز بر مناطق کوچک و خاص مناسب‌تر است. برای اینکه بدانید زاویه دید دوربین های مداربسته چقدر است مقاله لینک شده می‌تواند مفید باشد.

عملکرد: در نظر بگیرید که چه ویژگی‌های اضافی ممکن است مفید باشد، مانند توانایی ضبط ویدیو، گرفتن چندین تصویر به طور همزمان، یا اتصال به دستگاه‌های دیگر برای اشتراک‌گذاری داده.

با درک این مفاهیم و عوامل کلیدی، می‌توانید هنگام انتخاب دوربین حرارتی یا تصویرگر مادون قرمز برای نیازهای تصویربرداری حرارتی خود، تصمیم آگاهانه بگیرید. در کنار همه این موارد کارشناسان ورادید سیستم آماده ارائه راهنمایی های لازم جهت آکاهی بیشتر در مورد دوربین های حرارتی و یا خرید هر نوع پک دوربین دوربین مداربسته هستند.

شماره تماس: 02144864677

fatima
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *