10 روش برای جلوگیری از سرقت دوربین مدار بسته

روش های جلوگیری از سرقت دوربین مداربسته

دوربین‌های امنیتی از فعالیت‌های مجرمانه جلوگیری می‌کنند، اما زمانی که مجرمان بتوانند دوربین‌ها را ازکار بیاندازند، ظرفیت آن‌ها برای بازدارندگی و پیش‌گیری از وقوع جرایم کاهش می‌یابد. روش‌هایی نظیر پوشاندن دوربین، تغییر زاویه دوربین، شلیک رنگ از راه دور با تفنگ رنگ پاش، کندن و آسیب رساندن به دوربین می‌تواند در عملکرد نظارتی اختلال ایجاد کند. همچنین به صورت غیر مستقیم و ناملموس ممکن است افراد دید دوربین را با قرار دادن ماشین‌های بزرگ یا وسایل کور کنند. خوشبختانه، ترفندها و ابزارهایی برای کمک به نظارت بدون وقفه و جلوگیری از بروز مشکل برای دوربین‌ها وجود دارد. در این مقاله به بررسی روش جلوگیری از سرقت دوربین مداربسته خواهیم پرداخت.

راهکارهای جلوگیری از سرقت

  1. نصب حصار فلزی
    برای ایمن کردن دوربین از دسترسی آسان میتوان آن‌ها را در حصار فلزی قرار داد. در کنار کاربردی بودن این روش برای ایمن کردن دوربین، ممکن است کاهش دید دوربین به دلیل وجود میله‌ها و جلب توجه بیشتر، چندان مطلوب نباشد.

 

2) نصب دوربین در ارتفاع

دوربین‌ها را دور از دسترس نصب کنید. 3.5 تا 4 متر بالاتر از سطح زمین مطلوب به نظر می‌رسد، اما در عین حال باید با توجه به حساسیت محیط و کیفیت تصویر مطلوب مورد نظرتان دوربین دارای زوم قوی و یا دوربین‌های تحت شبکه با کیفیت انتخاب کنید تا زیاد شدن فاصله بر کیفیت نمایش جزئیات تصویر تاثیر نگذارد.

 

3) استتار دوربین مداربسته

فکر خوبی است که دوربین‌ها در نگاه اول قابل تشخیص نباشند اما در صورت دقت و جست و جو، افراد متوجه وجود آن‌ها بشوند. در اینصورت علاوه بر کاهش احتمال تخریب، در صورت وارد کردن آسیب به دوربین فرصت بیشتری برای ضبط تصویر فرد خاطی داشته‌اید. پنهان کردن دوربین‌های مداربسته در شاخ و برگ درختان، لانه پرندگان، زیر شیروانی و نقاطی که کمتر در معرض دید هستند می‌تواند گزینه مناسبی باشد. البته در نظر داشته باشید اگر محل نصب دوربین‌ها در حکم دوربین مخفی باشد، فیلم ضبط شده شامل شرایط قابل استناد  بودن فیلم دوربین مدار بسته در دادگاه نخواهد بود.

 

4) استفاده از قاب‌های ضد ضربه

برای حافظت از دوربین‌های مداربسته می‌توان از قاب دوربین استفاده کرد. قاب دوربین‌ها از مواد مقاومی نظیر فلزات سنگین و پلاستیک فشرده ساخته شده‌اند تا فشار ضربه وارده به دوربینی که درون آن‌ها واقع شده است را کاهش دهند. محفظه‌های دوربین امنیتی طبق استاندارد رتبه بندی IK مقیاس بندی شده‌اند. درجه بندی IK00 نشان دهنده عدم محافظت در برابر ضربه است، در حالی که رتبه بندی IK10 نشان دهنده بالاترین سطح حفاظت (مقاومت در برابر ضربه تا 20 ژول) است. دوربین‌هایی با رتبه‌بندی IK بالا برای فضاهای عمومی، مدارس، محله‌های با جرم و جنایت و سایر مناطق مستعد خرابکاری ایده‌آل هستند.

 

5) تنظیمات هشدار دستکاری

دوربین‌های پیشرفته دارای ویژگی‌های تشخیص دستکاری هستند. این دوربین‌ها در صورت جابجایی یا خراب شدن، هشدارهای فوری ارسال می‌کنند. دوربین‌های مدار بسته دارای سنسورهای تشخیص لرزش از این قبیل هستند. این حسگرها داخل بدنه دوربین نصب می‌شوند و لرزه و تکانه‌های موجود در سیستم را تشخیص می‌دهند که با ارسال هشدار در لحظه، امکان دستکاری و سرقت را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهند. با توجه به اینکه مهم‌ترین سلاح دوربین‌ها در مقابل متجاوزین هشدارهای ارسالی آن‌هاست، لازم است است این پیام‌ها را جدی گرفته و بررسی کنید. گاهی اوقات پیام‌های زیادی به علت اشتباه در تشخیص دوربین‌ها ارسال می‌شوند و پس از مدتی بررسی پیام‌های نادرست، ممکن است ناخودآگاه هشدارها را جدی نگیرید؛ اما فراموش نکنید که هر پیام ارسالی از سوی سیستم امنیتی منزل می‌تواند حائز اهمیت باشد.

راهکارهای محافظت از دوربین های بیرون از ساختمان

6) چراغ‌های امنیتی

برخی دوربین‌ها مجهز به چراغ‌هایی هستند که در صورت مشاهده حرکت در فواصل نزدیک، روشن می‌شوند. این روشن شدن ناگهانی می‌تواند احتمال بروز سرقت دوربین و یا تخریب را کاهش دهد.

 

7) ایمن‌سازی سیم‌کشی

یکی از روش‌های مهم جلوگیری از دزدیده شدن دوربین مداربسته دقت در سیم‌کشی است. تا حد امکان بهتر است سیم کشی‌ها از داخل دیوارهای کاذب، دیوارها و زمین عبور کنند و در صورتی که محل عبور سیم‌ها مشخص و یا نزدیک به سطح باشد می‌توان از لوله فلکسی جهت ایمن سازی کابل‌ها در برابر قطع کردن و برش استفاده کرد. پیدا کردن و قطع کردن کابل‌ها در این شرایط می‌تواند زمان زیادی اشغال کند و امکان دستگیری فرد متجاوز فراهم‌تر خواهد بود.

 

8) استفاده از برق اضطراری

یکی دیگر از راهکار‌های ایجاد اختلال در سیستم امنیتی قطع جریان برق دوربین‌هاست. استفاده از منبع تغذیه اضطراری (UPS) این اطمینان را برای شما فراهم می‌کند که در صورت قطع برق توسط افراد همچنان تا مدتی محدود ضبط تصاویر ادامه پیدا کند .

 

9) استفاده از ماکت دوربین مداربسته

برای پیشگیری از سرقت دوربین‌های مدار بسته اصلی، در کنار دوربین‌های واقعی، چند عدد ماکت دوربین نیز نصب کنید. انواع مختلفی از ماکت‌ها با قابیلت‌هایی نظیر روشن‌شدن چراغ‌های دید درشب و یا چراغ چشمک‌زن وجود دارد که می‌تواند دزدان را سردرگم کند و زمان شما را برای اقدام بر علیه نفرات و یا شناسایی افراد افزایش دهد.

 

10) نصب دوربین ها با پوشش دهی یکدیگر
در صورتی که برای هر دوربین مداربسته یک ناظر دیگر در زاویه‌ای متفاوت در نظر بگیرید، در صورت حمله به هر یک از دوربین‌ها تصاویر را از جفت مقابل آن دوربین دریافت خواهید کرد. این موضوع تشخیص بهتر را افزایش می‌دهد و از ریسک خطر می‌کاهد. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید مقاله زاویه دید دوربین مدار بسته را مطالعه نمایید. پکیج‌های آماده نصب دوربین مدار بسته در تعدادهای مختلف امکان چینش دوربین‌ها در موقعیت های مختلف را راحت‌تر فراهم می‌کنند.

بعد از به سرقت رفتن دوربین مداربسته چه باید کرد؟

در صورتی که با رعایت تمامی نکات ایمنی که پیشتر ذکر شد، سارق موفق به ربودن دوربین‌های شما شد، پس از تماس با نیروهای امنیتی سراغ دستگاه ضبط و هارد بروید تا مطمئن باشید تصاویر ثبت شده‌اند. در صورتی که دستیابی به تصاویر ممکن نبود باید در جست و جوی ریکاوری کردن هارد باشید تا در صورت امکان تصاویر برگردد.

fatima
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *