همه چیز درباره اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته

اتاق کنترل دوربین مداربسته

یک سیستم امنیتی شامل دوربین مداربسته تشکیل شده از دوربین‌های ویدئویی است که سیگنال‌های آن عمدتا برای اهداف نظارتی و امنیتی به مجموعه خاصی از صفحات‌نمایش منتقل می‌شود. بنابراین اتاق کنترل دوربین مداربسته جایی است که تصاویر دوربین‌های مداربسته نظارت می‌شود و داده‌ها بازیابی، تجزیه و تحلیل و پردازش می‌شوند. معمولا قلب سیستم امنیتی یک ساختمان، اتاق کنترل دوربین مدار بسته مرکزی (Cctv control room) است که در آن پرسنل امنیتی، سیستم‌ها و فرآیندهای امنیتی را نظارت و مدیریت می‌کنند. در دنیای امروزی که با چندین تهدید امنیتی بالقوه روبرو هستیم، اتاق کنترل دوربین مدار بسته می‌تواند به عنوان خط دفاعی حیاتی عمل کند. در این مقاله ورادید سیستم، با چکیده آنچه در مورد اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته (Monitoring room) باید بدانید همراه شماست.

 

ویژگی‌های یک اتاق مانیتورینگ کامل

برای عملکرد موثر اتاق کنترل دوربین مدار بسته، تمام تجهیزات باید به خوبی سازماندهی شده و به درستی کار کنند. بنابراین، اتخاذ یک چیدمان معقول برای اتاق ضروری است. هنگام برنامه ریزی طراحی اتاق کنترل باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

فضای یک اتاق کنترل دوربین مداربسته جادار باشد

شاید این موضوع علی رغم مهم بودن از نظر مخفی بماند. برای تعیین اینکه آیا اتاق نظارت دوربین مدار بسته مورد نظر شما به اندازه کافی بزرگ است یا خیر، کف یا دیوارها را علامت گذاری کنید تا محل قرارگیری کنسول‌های کنترلی، صندلی‌ها، دیوارهای‌ویدئویی (ویدیو وال – Video Wall)  و واحدهای ذخیره سازی مشخص باشد.

به یاد داشته باشید که از وجود موانع احتمالی مانند ستون‌ها یا دیوارهایی که مانع دید می‌شوند در اتاق کنترل خودداری کنید. این ویژگی‌های ساختاری ممکن است بی‌ضرر به نظر برسند، اما می‌توانند مشکلاتی را در خط دید و استفاده مؤثر از فضا ایجاد کنند.

همچنین اگر در آینده قصد افزودن به تعداد سیستم‌های امنیتی حاضر را دارید فضایی برای اضافه کردن تجهیزات جدید در نظر داشته باشید.

از روشنایی اتاق مطمئن شوید

روشنایی یک عامل فراموش شده در طراحی اتاق کنترل دوربین مدار بسته است که می‌تواند تفاوت بزرگی برای اپراتورهای شما ایجاد کند. نور بیش از حد روشن می‌تواند باعث خستگی چشم شود، به خصوص در شب. در عین حال، شما نیاز به نور کافی دارید تا اپراتورها بتوانند به راحتی از تجهیزات خود استفاده کنند. توصیه می‌کنیم از منابع نوری متعددی که برای مراکز کنترل طراحی شده‌اند، استفاده کنید تا روشنایی ثابت و مناسب چشم در سراسر اتاق ایجاد شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد نور مناسب چشم در محیط اداری می‌توانید از مقاله لینک شده بهره بگیرید.

فضا را بدون حواس پرتی نگه دارید

اپراتورهای اتاق کنترل دوربین مدار بسته اغلب باید روی چندین کار و سیستم به طور همزمان تمرکز کنند. این موضوع به محیطی بدون حواس پرتی نیاز دارد، بنابراین باید نویز و سایر وقفه‌ها را در نظر بگیرید و برای جدا کردن ایستگاه‌های کاری از  مشغله‌های بیرونی اقدامات لازم را انجام دهید. تا حد امکان اتاق کنترل خود را از جاده‌های اصلی، راه آهن، فرودگاه یا سایر مناطق شلوغ دور نگه دارید و در صورت اجبار برای اسکان در محیط‌های پر صدا، اقدامات عایق سازی اتاق را انجام دهید.

خط دید را در نظر بگیرید

اتاق‌های کنترل به اپراتورها متکی هستند تا نسبت به اتفاقات سریعا واکنش دهند و به سرعت با هم کار کنند. گاهی اوقات، ممکن است نیاز باشد که به مانیتورهای بزرگ در قسمت های دیگر اتاق نگاه شود. هر اتاق نیاز به خطوط دید واضح برای صفحه نمایش‌ها و نمایشگرها دارد.لذا از وجود ستون‌ها و سایر انسدادها در طراحی اتاق کنترل دوربین مداربسته خود که می‌توانند جلوی دید کارمندان را بگیرند اجتناب کنید.

تجهیزات مناسب برای نیازهای اپراتور خود انتخاب کنید

از آنجایی که ممکن است اپراتورها مجبور باشند تمام روز را در اتاق های کنترل بنشینند، باید سعی کنید ایستگاه‌های کاری آن‌ها را راحت کنید. هنگام خرید برای خرید تجهیزات، تحقیق کنید تا بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید. ابزار خوب به اپراتورها اجازه می‌دهد تا راحت و با وضعیت بدنی خوب کار کنند.

اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته

تجهیزات در اتاق کنترل دوربین مدار بسته

اتاق کنترل دوربین مدار بسته با توجه به ابعاد، بودجه و هدف شما تجهیزات مختلفی دارد. در ادامه برخی از دستگاه‌هایی که در اتاق های دوربین مدار بسته وجود دارند، آورده شده است:

  • واحدهای ذخیره‌سازی: پس از ضبط فیلم، دوربین‌های مدار بسته سیگنال‌هایی را برای ذخیره و پخش مجدد لحظات، به ضبط‌کننده‌های دوربین امنیتی ارسال می‌کنند. دستگاه‌های NVR و DVR اغلب در سیستم‌های دوربین مدار بسته برای ضبط مداوم استفاده می‌شوند.دستگاه‌های NVR و DVR همچنین می‌توانند برای راه‌اندازی سیستم‌های امنیتی خانه استفاده شوند. محصولات سیستم امنیتی خانه  Connect می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.
  • نمایشگرها: یک تجهیز بسیار مهم اتاق‌های کنترل دوربین مداربسته، نمایشگر است. این موضوع بسیار مهم است که تمام فیلم‌های گرفته شده توسط دوربین‌های مختلف از طریق نمایشگرهای با کیفیت در اتاق کنترل پخش شود. همچنین دیوارهای ویدئویی (Video Wall) برای زمانی که می‌خواهید نماهای مختلف را در یک نمایشگر جای دهید بسیار مناسب هستند.
  • فضای کاری: هر اپراتور از طریق یک ایستگاه کاری کار می‌کند تا تصاویر نمایشگر ها را مرتب بررسی کند. تجهیزات یک ایستگاه کاری شامل یک میز، یک صندلی و یک مانیتور است.
  • سیستم هشدار: دزدگیرهای اماکن و سایر سیستم‌های هشدار، اپراتورهای اتاق کنترل را از رویدادهای منطقه تحت نظارت آگاه می کنند. مانیتورینگ آلارم در اتاق کنترل دوربین مدار بسته به پرسنل این امکان را می‌دهد که به این هشدارها پاسخ دهند و اقدامات مناسب را به سرعت انجام دهند.
  • تجهیزات ارتباطی: هدست‌ها و سیستم‌های تلفن داخلی‌ که به اپراتورها امکان برقراری ارتباط موثر را می‌دهد.
  • تجهیزات شبکه: تجهیزاتی مانند روترها، سوئیچ‌ها و سرورها معمولا در سیستم‌های دوربین مدار بسته استفاده می‌شوند. این تجهیزات امکان انتقال و مدیریت ورودی‌های ویدئویی را در یک شبکه فراهم می‌کند.
  • پشتیبانی قطع برق: قطع برق می‌تواند نظارت تصویری را به خطر بیندازد، بنابراین برای عملکرد اتاق دوربین مداربسته در زمان قطع برق، به یک منبع برق پشتیبان نیاز است. باطری های اضطراری (UPS) این نیاز را تامین می‌کنند.

 

رویه‌های استاندارد در اتاق کنترل دوربین مداربسته

ایجاد رویه‌های عملیاتی استاندارد واضح می‌تواند به اپراتورهای اتاق کنترل کمک کند تا نقش‌های خود را در همه شرایط انجام دهند. این موضوع به کاهش سردرگمی و افزایش کارایی اتاق کنترل کمک می‌کند. برخی از رویه‌های عملیاتی استاندارد عبارتند از:

  • تعیین تکلیف: مناطق نظارتی باید بین اپراتورها تقسیم شوند و به هر اپراتور منطقه خاصی تخصیص داده شود تا اطمینان حاصل شود که نقطه‌ای از نظر پوشیده نمی‌ماند.
  • کنترل دسترسی: سیستم‌های کنترل دسترسی به کسب و کارها این امکان را می‌دهد که دسترسی به مناطق یا امکانات خاص را بر اساس معیارهای از پیش تعیین شده محدود کنند. به این ترتیب می‌توان مشخص کرد که هرکس چه تغییراتی را در سیستم می تواند اعمال کند و به چه اصلاعاتی می‌تواند دسترسی داشته باشد.

برای مثال برای دسترسی به اطلاعات ذخیره شده، کاربر باید کارت شناسایی و یا رمز عبور ارائه نماید. پس از دریافت این اطلاعات، دوربین‌های مداربسته با عملکردهای هوش مصنوعی می‌توانند به‌طور خودکار هویت افرادی را که به دنبال دسترسی هستند نظارت و تأیید کنند.

  • نظارت از راه دور: این وظیفه اصلی یک اپراتور اتاق دوربین مدار بسته است. نظارت از راه دور به پرسنل امنیتی اجازه می‌دهد تا تهدیدات را در منطقه تعیین شده خود نظارت کرده و به آن‌ها پاسخ دهند.
  • نظارت بر سیستم هشدار: سیستم‌های هشدار برای هشدار دادن به پرسنل امنیتی در مورد تهدیدات احتمالی استفاده می‌شود. هنگامی که آلارم‌ها به صدا درآمدند، اپراتور باید به مقامات لازم هشدار دهد. باید وظیفه هر فرد هنگام بروز هشدارها نیز مشخص باشد.
  • گزارش عملکرد و وقایع: در پایان هر روز، اپراتورها باید بازخورد دقیقی در مورد آنچه در طول شیفت کاری آن‌ها اتفاق افتاده است ارائه دهند. آن‌ها می‌توانند گزارش کتبی یا شفاهی را به سرپرستان خود ارائه دهند.

اتاق مانیتورینگ دوربین مدار بسته

چک لیست روزانه هنگام کار در اتاق کنترل دوربین مدار بسته

پس از راه اندازی تجهیزات، باید هر روز آن را بررسی کنید تا از عملکرد آن برای کار مطمئن شوید. در زیر راهنمایی در مورد مواردی که باید در تجهیزات اتاق دوربین مداربسته بررسی شود آورده شده است:

چک لیست بررسی دوربین در اتاق مانیتورینگ:

  • بررسی اینکه آیا لنزهای دوربین به درستی فوکوس و تنظیم شده اند یا خیر.
  • بررسی لکه روی لنزهای دوربین.
  • بررسی اینکه آیا سنسورهای تشخیص حرکت به درستی کار می‌کنند.
  • بررسی اینکه آیا عملکردهای دوربین مانند حرکت، زوم و شیب درست کار می‌کند یا خیر.
  • بررسی موانع در نمای دوربین.

    چک لیست ظرفیت ذخیره سازی:

  • اطمینان از اینکه فیلم‌های نظارتی به درستی و در دسترس ذخیره می‌شوند.
  • بررسی فضای ذخیره‌سازی کافی در دستگاه ذخیره کننده.
  • بررسی تعمیرات دستگاه‌های ذخیره سازی

چک لیست سیم و کابل:

برای اطمینان از اینکه همه تجهیزات دارای اتصال اینترنت پایدار هستند سیم و کابل دوربین مداربسته و نمایشگرها نیز باید بررسی شوند.

  • اطمینان از اینکه کابل‌ها در شرایط خوبی هستند و به درستی وصل شده‌اند.
  • بررسی محل عبور سیم‌ها.

چک لیست تجهیزات کنترلی:

جدای از موارد ذکر شده در بالا، تجهیزات کنترلی، به عنوان مثال، نمایشگرها و سایر تجهیزات نیز نیاز به بررسی‌های معمول دارند، مانند این سؤالات:

  • تأیید اینکه نمایشگرها، مانیتورها و سایر تجهیزات کاملا کاربردی هستند.
  • اطمینان از قابل مشاهده بودن فیلم
  • تنظیم تنظیمات روشنایی و کنتراست نمایشگرها
  • اطمینان از تنظیم صحیح زمان و تاریخ. این موضوع نیز بسیار حائز اهمیت است زیرا در صورت بروز حادثه برای سندیت داشتن فیلم دوربین مداربسته در شکایت‌ها باید تاریخ اتفاق و ویدئو همسان باشد.

 

وظایف و مسئولیت های اپراتور اتاق مانیتورینگ

هنگامی که اتاق دوربین مداربسته را راه‌اندازی کردید، ممکن است به اپراتورهایی نیاز داشته باشید که رویه های عملیاتی روزانه را انجام دهند. وظایف و مسئولیت های آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • مشاهده فیلم‌های نظارتی
  • انجام چک لیست روزانه بررسی عملکرد سیستم‌ها
  • استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی: نرم‌افزار امنیتی نظیر مدیریت دوربین‌های مدار بسته، سیستم‌های کنترل دسترسی و سیستم‌های هشدار نیز باید در کنترل اپراتور باشد.
  • برقراری تماس اضطراری: اپراتورها همچنین مسئول هشدار دادن به مقاماتی مانند پلیس یا ایستگاه آتش نشانی در صورت لزوم هستند.

درصورتی که همچنان در مورد اتاق مانیتورینگ (کنترل) دوربین مداربسته برای شما سوالاتی وجود دارد می‌توانید از کارشناسان ما بخواهید راهنمایی‌های لازم را در اختیار شما قرار دهند.

تلفن تماس: 02144864677

fatima
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *